Известие

Collapse
No announcement yet.

Студена гърми и прекъсва V6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

за проблема с гарменето и прекъсването сутрин -преди да запалите колата извадете буксата на темперурния датчик и вижте дали колата ште заработи по добре при подаване на гас.ако се изфорсира без проблем може да сложите едно реостатче 10к последователно на температурния датчик и да си го настроите сутрин когато е студена колата.по този начин карате компа да обогати горивото.недостатак е че оборотите се вдигат докам 1400 при топла кола но за мен това не е проблем.успех.
    @deksi@alfa 156 1,8 twin spark s obiknovenna gazova

Comment

Първоначално публикувано от dekst Покажи съобщение
      за проблема с гарменето и прекъсването сутрин -преди да запалите колата извадете буксата на темперурния датчик и вижте дали колата ште заработи по добре при подаване на гас.ако се изфорсира без проблем може да сложите едно реостатче 10к последователно на температурния датчик и да си го настроите сутрин когато е студена колата.по този начин карате компа да обогати горивото.недостатак е че оборотите се вдигат докам 1400 при топла кола но за мен това не е проблем.успех.
      Сори че давам мнение по твоето мнение, ама това е все едно да си сложа ключ, като за лампата в стаята на компресора на хладилника и аз като си реша да си го цъкам вкл. и изкл. ...

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от alfa_zlodeo Покажи съобщение
        обикновено гърми като е бедна сместа недостатъчно гориво бензина да нее калпав другото е взима въздух щом си проверил другите работи на мен ми беше гърмяла за 3 год 2 пъти заредих на лукойл и за ден 3пъти гръмна пък разхода да не ти казвам на газ си бях развъртил кранчето малко повече за кеф и оп взе да гърми също върнах и се оправи сещай се да не си пипал нещо подобно или е след накой бърникане по двг

Колегата е прав бедна смес виж от каде запушени дюзи ,регулатор на налягането ,бензинова помпа и др.
        Успех
        155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Aко всеки който иска да каже нещо по темата, първо я прочете цялата щее най-добре. Казвам това защото много хора ме карат да пробвам и роверявам неща,които вече съм написал че са проверени или пробвани. Все пак благодаря на всички.
          А за температурният датчик: 1-во го замервах и си показваше точните стойности, 2-ро смених го за всеки случай, 3-то сместа си я обогатих принудително от дебитомера и колата пак проявява проблема но по-слабо, а като я обогатя прекалено дава грешка на ламбда сондата. 4-то като извадя маркучето на вакумрегулатора,колата трябва направо да се дави в бензин,а тя почти не променя сместа,което най странното , защото налягане си има и инжекторите са сваляни и чистени, просто не ще да пусне бензина вътре и това е.
          EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
          EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
          NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
            Aко всеки който иска да каже нещо по темата, първо я прочете цялата щее най-добре. Казвам това защото много хора ме карат да пробвам и роверявам неща,които вече съм написал че са проверени или пробвани. Все пак благодаря на всички.
            А за температурният датчик: 1-во го замервах и си показваше точните стойности, 2-ро смених го за всеки случай, 3-то сместа си я обогатих принудително от дебитомера и колата пак проявява проблема но по-слабо, а като я обогатя прекалено дава грешка на ламбда сондата. 4-то като извадя маркучето на вакумрегулатора,колата трябва направо да се дави в бензин,а тя почти не променя сместа,което най странното , защото налягане си има и инжекторите са сваляни и чистени, просто не ще да пусне бензина вътре и това е.

Здравеи колега аз темата съм я прочел и пак ти казвам бедна смес виж от каде проблема или е механичен ,помпа ,клапан ,дюзи или е електронен ,ламбда,компютар,това е нормално явление за кола която има газ
            155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

за бедното ,то е ясно , тя си излиза че малко бедна сместа на диагностиката,но не знаем защо е така. Всичко,което сме проверили е ок,а накрая колата прекъсва. Тя сама спря да гърми но остана едно леко прекъсване първите няколко минути след запалване ( и то само при подадена рязко газ и то доста натисната) и има леко забиване на предницата ако ня я изчакам 3-4 мин. да поработи.
              Направо ми скъса нервите, а и вървежа на загря мотор падна малко откакто е така.

Comment

за бедното ,то е ясно , тя си излиза че малко бедна сместа на диагностиката,но не знаем защо е така. Всичко,което сме проверили е ок,а накрая колата прекъсва. Тя сама спря да гърми но остана едно леко прекъсване първите няколко минути след запалване ( и то само при подадена рязко газ и то доста натисната) и има леко забиване на предницата ако ня я изчакам 3-4 мин. да поработи.
                Направо ми скъса нервите, а и вървежа на загря мотор падна малко откакто е така.
                Не видях да си споменал какъв е случая на дебитомера, пробва ли друг да видиш как ще е ?
                Arena Coast Customs

Comment

Колега кога последно чисти дюзите?
                  alfa-romeo 145 1.6 boxer

Comment

Дебитомера го замервахме и си дава точните стойности за съответните обороти на мотора, проверихме му и двете "писти" по които се движи вътре "стрелката" или там както се казва и пистите немат прекъсване, а и на диагностиката не изкарва грешка. Странното е че и при обогатена от него смес ( принудително) пак има прекъсване което е странно. А за пробата с друг дебитомер- трудна работа в добрич няма друга 2.5 В6 за да вида как е ....

А за дюзите- Свалях ги малко след като взе да прави тия номера и го носих на стенд и си бяха ОК , и въпреки това ги почистихме профилактично, а ефекта никакъв.
                    Оправих всички пропуски по всмукването на въздух,но пак без ефект. Мерихме вакума на подналягането и е на границата ( в зелената зона е,но в долният и край).
                    Имаше лека разхлабване в маркуча от капака на клапаните към сепаратора, като го притегнах и тогава се пооправи ( спря постепенно да гърми,смо леко прекъсва).

Comment

Здравеи колега питах вчера един маистор работи само с алфа каза че така без да види колата не може да каже ,но наи вероятно може да е ламбда сонда
                      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Здравеи колега питах вчера един маистор работи само с алфа каза че така без да види колата не може да каже ,но наи вероятно може да е ламбда сонда

Tова се отпечата само 2 пъти ако не затруднява модераторите нека махнат едното
                        Last edited by nicola 59; d.m.y г., 12:32.
                        155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

МММ... баси филма сондата чертае като луда, работи светкавично бързо, но въпреки това и ние се бяхме осъмнили в нея и я откачих да видя какво ще стане.. и пак същото . Освен да пробвам да покарам доста време с разкачена сонда да видя тогава

Comment

МММ... баси филма сондата чертае като луда, работи светкавично бързо, но въпреки това и ние се бяхме осъмнили в нея и я откачих да видя какво ще стане.. и пак същото . Освен да пробвам да покарам доста време с разкачена сонда да видя тогава

Taка е може да чертае и диагностиката не я отчита като дефект но не работи правилно
                            155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

мисля че е нормално, все пак ако сместа на газта е с по богата смес , ако се регулира мисля че няма да има проблем
                              alfa-romeo 145 1.6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от nikola_78 Покажи съобщение
                                мисля че е нормално, все пак ако сместа на газта е с по богата смес , ако се регулира мисля че няма да има проблем
                                Колега колата има проблем само на бензин и ламбда контролът нее вързан към газовото.

Днес карам доста с откачена ламбда сонда ама ефекта е същия ,пак заглъхва като е студена и забива леко предницата . А като е в движение (примерно на втора скорост) при около1200-1300 оборота като натисна газта рязко и има леко замисляне и след това се набира колата ( макар че това явление го прави и като е позагряла колата само че по-слабо изразено)

Comment

Working...
                                X